Ads

Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Οι εξελίξεις τρέχουν: τελικά η Λίκα θα χειρουργηθεί από κτηνίατρους



Υπάρχουν εξελίξεις στο θέμα της Λίκα, της σκύλας που όπως αναφέραμε προχθές επρόκειτο να χειρουργηθεί από καρδιοχειρουργούς του νοσοκομείου Montsouris του Παρισιού. Χθεσινή ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ζώων Maisons-Alfort αναφέρει ότι είναι ευθύνη των κτηνιάτρων καρδιοχειρουργών να κάνουν την επέμβαση και δεν υπάρχει λόγος μεταφοράς της σκύλας σε νοσοκομείο για ανθρώπους.

 Οι εξελίξεις αυτές, όπως αντιλαμβάνεστε, αναδεικνύουν ακόμη μία φορά ανθρώπινες αδυναμίες. Είναι φανερό ότι υποβόσκει κάποιος ανταγωνισμός μεταξύ των δυο κορυφαίων νοσοκομείων, ο οποίος ήρθε στην επιφάνεια μετά τη δημοσιότητα που πήρε το θέμα. Ελπίζουμε ότι αυτή η διαφορά απόψεων και προσωπικών ευαισθησιών δεν θα επηρεάσει δυσμενώς την προοπτική θεραπείας της Λίκα.


Κτηνιατρική Σχολή Maisons-Alfort
Η πληροφορία σχετικά με τη χειρουργική επέμβαση της Λίκα στο νοσοκομείο Montsouris περιλαμβανόταν σε επίσημη ανακοίνωση της φιλοζωικής οργάνωσης Εταιρεία για την Προστασία των Ζώων (Société Protectrice des Animaux, SPA).

Η πρόσφατη ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ζώων Maisons-Alfort αναφέρει τα εξής: «Αντίθετα με ό,τι έχει ανακοινωθεί, οι χειρουργοί οι οποίοι θα αναλάβουν την επέμβαση στην περίπτωση της Λίκα θα είναι κτηνίατροι καρδιοχειρουργοί … Οι επιστήμονες αυτοί με δικά τους μέσα, και όχι οι γιατροί του νοσοκομείου Montsouris, θα είναι οι μόνοι υπεύθυνοι για την επέμβαση. Οι γιατροί και οι τεχνικές εγκαταστάσεις του νοσοκομείου Montsouris δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν.»

Ευχόμαστε να γίνει η επέμβαση το συντομότερο δυνατόν και να αποκατασταθεί η υγεία της Λίκα.

Σχετικό είναι και το προχθεσινό κείμενο:
"Ένα ημίαιμο Λαμπραντόρ, με σπάνια μορφή καρδιακής δυσλειτουργίας, διχάζει τους Γάλλους",


http://anthroposkaiskylos.blogspot.com/2012/12/blog-post_207.html
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου